tiistai 4. heinäkuuta 2017

Ota hyvä Angela järki käteen

EU:n toimintaa on harmillista seurata monessakin asiassa, mutta erityisesti mitä tulee ns. taakanjakoon siirtolaisten osalta. Suuri ja mahtava EU on sitä mieltä, että se tarvitsee siirtolaisia, ja että se tarvitsee niitä paljon ja erityisesti maista, joiden kulttuuritausta on tarpeeksi kaukana eurooppalaisesta. Tämän avulla näet saadaan dynamiikkaa talouteen, värikkyyttä elämään ja muutakin kaikkea sellaista uutta, joka parantaa olemassa olevaa eurooppalaista elämänmenoa.

Jos joku on eri mieltä, hänet pakotetaan samanmieliseksi. Nimittäin erimieltä olevia näyttää EU-perheessä olevan ainakin ns. itäisessä Euroopassa. Hankaliksi asian suhteen ovat heittäytymässä ainakin Puola, Slovakia, Slovenia, Tšekki ja Unkari. Tähän ryhmään voivat vielä liittyä Itävalta ja Romania.

Näiden itäisen EU-osan maiden ilmoitettua etteivät ne suostu tähän ns. Taakanjakoon, on EU:n vastaus ollut lähinnä uhkailu ja pelottelu. Eli ellette suostu niin itkette ja suostutte. On siis selkeästi tuotu esiin EU:n pakkoluonne ja valta yli kansallisen demokratian. Tietysti EU on hyvis ja nämä hangoittelevat maat ovat pahiksia.

Näin sivullisena tarkkailijana ei voi kuitenkaan tehdä muuta kuin ihmetellä EU:n viisaiden päättäjien asennetta ja toimintatapaa. Katsottaessa vastaanhangoittelevia maita ja pohdittaessa niiden historiaa (joka ei oikeastaan ole edes kaukana) ilmenee, että kaikki niistä ovat kärsineet 1900-luvun aikana

totalitarismista ja sen vaikutuksista.

Ei tarvitse mennä sen kauemmaksi kuin aikaan ennen toista maailmansotaa, jolloin näiden maiden olemassa olo oli Kansallissosialistisen Saksan uhkaama ja osittain hävittämä.

Ja kun tästä selvittiin, niin seurauksena oli Suuren ja Mahtavan Neuvostoliiton ylivalta, joka joko suoraan tai välillisesti määräsi kansakuntien olemassa olemisen ehdot kuten talouden rakenteen, toimintavapauden jne.

Nämä maat ovat siis kärsineet enemmän ja vähemmän muiden komentelusta ja havainneet tottelemisen olevan jokseenkin huono asia oman maan kannalta.

Nyt nämä maat saivat ns. itsenäisen päätäntävallan oltuaan kohtuullisen pitkään alamaisina muiden määritellessä olemassa olemisen ehdot. Kun ne sitten liittyivät rauhanprojekti EU:hun, niille selvisi, että sama komentelu jatkuu.

Näistä seikoista johtuen tulee mieleen muutama kysymys Suurelle ja Mahtavalle EU:lle:

Kysymys 1Miksi ihmeessä yritätte pakottaa näitä maita vastentahtoisesti toimimaan oman maansa intressien vastaisesti?

Kysymys 2: Eikö ole luontevaa, että nämä maat vastustavat EU:n pakottamista, koska pakottajana on heidän näkökulmastaan samankaltainen taho kuin aikaisemminkin?

Kysymys 3: Mitä EU tekee, jos nämä maat kyllästyvät EU:n komenteluun ja tekevät exitit? HUOM: Näiden maiden asukasluku on yhteensä, jos kaikki seitsemän maata otetaan mukaan noin 95 miljoonaa, mikä on vajaa 19 % koko EU:n nykyisestä väestömäärästä ja Brittien lähdön jälkeen runsaat 21 % koko väestömäärästä.

Kysymys 4: Olisiko fiksumpaa koettaa saada asianomaiset maat sisäistämään EU:n tavoitteet? Jos asianomaiset maat eivät voi niitä sisäistää, ovatko EU:n tavoitteet EU-maiden etujen mukaisia?

Tämän jälkeen kysymys Suomen medialle:

Miksi näiden maiden esiintuomasta näkökulmasta ei oikein löydä tietoja Suomen tasapuolisesti sekä aitoja ja rehellisiä uutisia välittävästä mediasta?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti