perjantai 7. heinäkuuta 2017

Maailman hallitsija G 20

Saamme jälleen seurata mediasirkusta siitä, kuka kättelee ketäkin ja millä ilmeellä. On tavattoman vaikea hahmottaa tapaa, jolla suomalainen maailman vapain ja asiantuntevin media (ainakin omasta mielestään) käsittelee juuri alkanutta G 20 maiden huippukokousta.

Sen sijaan, että lukijoille ja katsojille sekä kuulijoille annettaisiin edes vähän tietoa siitä, mikä G 20 oikein on ja ennen kaikkea minkälainen mastodontti se on, nyt mediassa keskitytään kättelyyn, ”hipelöintiin” jne.

G 20 on vapaamuotoinen maailman mahtien kokous, jonka merkitys maapallon mittakaavassa on aivan omaa luokkaansa. Jos katsotaan osallistujamaiden merkitystä melkein millä tahansa mittarilla, ei voi kuin toivoa, että G 20 ei koskaan pysty muodostamaan itsestään maailman hallitusta.

G 20 jäsenmaat ovat:

Argentiina, Australia, Brasilia, Etelä- Afrikka, Etelä-Korea, Indonesia, Intia, Italia, Japani, Kanada, Kiina, Meksiko, Ranska, Saksa, Saudi- Arabia, Turkki, UK, USA, Venäjä sekä EU.

Tämä kokonaisuus muodostaa:

Maailman BKT:sta  
86 %
Maailman väestöstä           
62 %
Maailman puolustusmenoista
87 %
Maailman CO2- päästöistä
80 %
YK:n budjetista
90 %
Maailman kehitysavusta
90 %

Jos mainituista luvuista jätetään pois muut EU-maat kuin suoraan jäseninä olevat Italia, Ranska, Saksa ja UK, niin suhdeluvut alenevat tasoltaan 5-10 % edellä esitetystä. Oli EU sitten mukana kokonaisuudessaan tai ei, niin neljän suuren EU-jäsenmaan mukana oleminen jo tarkoittaa, että G 19 (G 20 miinus EU) on halutessaan todellinen maailman hallitsija.

On vaikea kuvitella, että tämän ryhmän ulkopuolelta löytyisi yhtään varteenotettavaa toimijaa, joka G 20 tulisi ottaa huomioon. Ikävä kyllä.

On jopa hieman pelottavaa ajatella, että valta voisi keskittyä niin paljon kuin nyt itse asiassa tapahtuu. Onneksemme G 20 maat ovat riittävän erimielisiä, jolloin niiden tuottama uhka Uuden maailman järjestyksen luojana on teoreettinen, ainakin vielä tässä vaiheessa.

Eri tahojen järjestämät mielenilmaukset ja rähinöinnit vaikuttavat surkuhupaisilta. On vaikea ymmärtää, miten jokaan kuvittelee voivansa vaikuttaa tuohon mastodonttiin heittämällä pikkukiviä ja keppejä poliisien niskaan. No, voihan tietysti olla kyse voimattomuuden ilmauksestakin. Tai sitten vain pelkästä typeryydestä.

Jos haluaa jotakin vaikuttaa, niin ainoa keino olisivat tietysti normaalit demokratiaan kuuluvat menettelytavat, joita onneksi vielä useimmissa G 20 maissa on käytössä. Ellei tätä kautta ei saa haluttua tulosta aikaan, se voi johtua myös siitä, että riittävän suuri osa näiden maiden väestöstä on tyytyväinen olemassa olevaan tilanteeseen. Tähän viittaa esimerkiksi se, että mielenilmaisijoita on paikalla vain noin 100.000 henkilöä, mikä määrä vastaa 0,002 prosentin osuutta G 20 maiden väestöstä. Tietysti kunnon karnevaalimeiningin mukaan nämä mielenilmaisijat edustavat omasta mielestään valistunutta etujoukkoa ja heidän mielestään loput 99,998 % ovat vain tyhmää massaa.

Jos G 20:n tekemisen sisältöön johonkin suuntaan halutaan vaikuttaa, niin tämä suuri massa on saatava aktivoitumaan ja vaatimaan muutosta. Mitään muuta mahdollisuutta ei ole.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti