tiistai 26. syyskuuta 2017

Trump vastaan NFL 6-0

Suomalainenkin media otti kantaa Donald Trumpin vaatimukseen, että NFL-pelaajien tulisi kunnioittaa kansallislaulua seisten kuten tapana on, eikä protestoiden sen aikana. Joku suomalaisen median päivystävä dosentti ehti jo todetakin, että tällainen keskusteluavaus Trumpilta on kuin suvivirsi-keskustelu Suomessa.

Ilmeisesti päivystävä dosentti ei tunne amerikkalaisia. The Remington Research Group teki tutkimuksen siitä, mitä amerikkalaiset asiasta ajattelevat ja miten he suhtautuvat. Tässä kooste:

1. Jopa 64 % vastaajista oli sitä mieltä, että NFl-pelajien tulee seistä ja kunnioittaa kansallislaulua.
2. Pelaajien polvistuminen kansallislaulun aikana saa jopa 50 % vastaajista harkitsemaan pelien katsomisen vähentämistä.
3. Trump pesee suosiossa selvästi NFL-komissaarin Roger Goodellin. Trumpia kannatti on suosittu 46 % vastaajista, Goodellia 12 % vastaajista.
4. Vastaajista pelien katsomista on vähentänyt 51 %, kun sitä on lisännyt vain 19 %. Suurin syy, jonka vuoksi pelien katsomista on vähennetty, on se, että pelaajat ovat alkaneet käyttää NFL:ä poliittisen agendansa esiintuomiseen. Näin vastasi 69 % pelien seuraamista vähentäneistä.
5. 60 % oli sitä mieltä, että protestoinnille jokin muu aika ja paikka on sopivampi kuin pelin alussa soitettavan kansallislaulun aikana.
6. 80 % oli sitä mieltä, että he haluavat nähdä vähemmän politiikkaa urheilutapahtumien yhteydessä.


Emmekö voisi antaa amerikkalaisten ratkaista näitä asioita? Mitä ihmettä suomalainen media ottaa yhtään kantaa tämäntyyppisiin kysymyksiin?

2 kommenttia:

  1. Se, miten amerikkalaiset urheilijat käyttäytyvät oman kansallishymninsä aikana on ainakin sellainen aihe, joka ei kuulu yhdenkään suomalaisen arvosteltavaksi. Suomalainen media on "out of their league", kirjaimellisesti.

    Valitettavasti mediamme on käsittänyt tehtävänsä totaalisen väärin; sen kuuluisi olla vallan vahtikoira suomalaisten poliitikkojen suhteen ja jättää kannanotot USA:n sisäpoliittisiin aiheisiin sikäläisille. Ainakin niin kauan, kun sisäpolitiikan seuraukset pysyvät maan rajojen sisäpuolella.

    VastaaPoista