lauantai 24. syyskuuta 2016

Minne meitä viet, media?

Tällaista tavallista kaduntallaajaa hieman taas ihmetyttää. Kun koko mediakenttämme on täynnä sitä, kuinka suurin joukoin nyt suomalaiset osoittavat mieltään rasismia vastaan ja sanovat "Peli poikki - rikotaan hiljaisuus". 

Lähempi tarkastelu osoittaa, että koko maassa näihin mielenilmaisuihin osallistuvien määrä on noin 15.000-6.000 henkilöä. Mukana on tosin suomalaisia viisaita, tärkeitä henkilöitä, jotka ilmeisesti median mielestä vastaavat useita tavallisia matti ja maija meikäläisiä. Joka tapauksessa koko osallistujamäärä on reilusti alle yksi prosentti koko väkiluvusta, vaikka otettaisiin valistuneiden kerroinkin mukaan. Lisäksi viikon aikana tempausta on yritetty tehdä houkuttelevaksi melkoisella innolla.

Kysymys kuuluukin: Miten ihmeessä asia on voinut saada tällaisen painoarvon tiedotusvälineistössä? Onko median tarkoitus ohjata ajattelua ja kertoa, mikä on sallittua ajattelua?

Olin eilen katsomassa Jokerien peliä (TsSKA). Siellä oli lähes 11.000 katsojaa. Missä ovat vastaavat otsikot tästä? 

Onko nyt nostettu vastakkainasettelu keinotekoisesti synnytetty ja ylläpidetty? Mitä pohtivat loput runsaat 5,4 miljoonaa suomalaista, jotka eivät paikalle menneet?

Ottakaamme oppia Al- Kindistä:

Al-Kindi (Bagdadissa 800-luvulla): "Meidän ei pidä hävetä totuuden kunnioittamista ja sen hankkimista riippumatta mistä se tulee. Totuuden opiskelijalle ei mikään ole tärkeämpää kuin totuus, eikä totuutta voi halventaa tai heikentää se, joka totuuden sanoo tai totuuden välittää. Ketään ei halvenneta totuuden takia, koska me kaikki  jalostumme totuudesta."Vakavat asiat kuten jonkin ryhmän syrjintä ja vapaus sanoa eivät ainakaan parane, jos tietoisesti vinoutetaan asian käsittelyä, mittakaavaa ja tiedonsaantia.


3 kommenttia:

 1. Eräs ennustus löytyy fiktiivisestä tulevaisuudenkuvasta, joka kuvaa erästä mahdollista tulevaisuutta. Kaikesta päätellen tämä kehityssuunta on juuri sellainen, mihin suuntaan media ja johtavat poliitikot haluavat meitä johdattaa.

  VastaaPoista
 2. Kyllahan nuo Ykan tulevaisuuden visiot ovat mielenkiintoisia luettavia. Tosin mielestani elamme jo jopa hieman pahemmassa tilanteessa. Tekevatpa paattajamma mita tahansa, me eli kansa(jolla on ylin valta valtakunnassa) emme tee mitaan. Vapaudesta sanoa ei ole oikein jalkeakaan, perinteisia liberaaleja vapauksia rajoitetaan aina vaan enemman ja enemman. Emme edes huomaa tata emmeka muista etta diktatuuritkin ovat rajoittaneet kansalaisvapauksia muodollisesti patevilla lainsaadoksilla( ensin on tosin valittu sopiva kokoonpano edustuslaitokseen).Kun tahan viela lisataan se, etta viisaat paattajamme askartelevat mita triviaalimpien asioiden kimpussa, ei voi muuta kuin huokaista.( sorry ettei ole mukana aakirjaimia, tasta koneesta ne puuttuvat)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihmetellyt kauan, mutten ole kehdannut kysyä, miten joillakin suomeksi kirjoittajilla ei ole koneita, joissa olisi suomalaista (tai ruotsalaista tai saksalaista) näppäimistöä.

   Nyt kerään rohkeuteni. Missä sellaista näppistä joissa olisi ääkkösiä, ei löydy?

   Poista